Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η λάσπη ως μέσο κάλυψης της πολιτικής ανυπαρξίας

       Πριν από λίγες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες ενός πολύ τραγικού γεγονότος . Ένα μέλος της Χρυσής Αυγής βρισκόμενος σε εντεταλμένη υπηρεσία όπως φαίνεται από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών δολοφόνησε τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι . Τα γεγονότα τα οποία ακολούθησαν είναι γνωστά σε όλους με την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής σε όλα τα επίπεδα και την κατακραυγή της από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινωνίας . 


       Από την πρώτη στιγμή η Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ πανελλαδικά αλλά και στη Ρόδο με ανακοινώσεις της καταδίκασε και στηλίτευσε την παραπάνω δολοφονία , στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας του νέου και καταδίκασε τη βία από όπου και αν προέρχεται αυτή . Διαπίστωση μας ήταν ότι σε τέτοιες εμφυλιοπολεμικές συνθήκες όλοι οφείλουμε ως άνθρωποι πρώτα και ως πολιτικά όντα να συνταχθούμε μαζί και να πολεμήσουμε τη βία και το φασισμό . Να βάλουμε στην άκρη το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής αρχικά αποκαλύπτοντας τις εγκληματικές ενέργειες των μελών της και στη συνέχεια δίνοντας στο κόσμο να καταλάβει ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από νοσταλγούς τον Χίτλερ και των ναζί .

      Με μεγάλη μας λύπη σήμερα το πρωί τα σχήματα που συμμετέχουν στα ΕΑΑΚ εξέδωσαν μία ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν την παράταξη που είναι 25 χρόνια πρώτη σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ για φασιστικές πρακτικές . Εξισώνουν δηλαδή την φιλελεύθερη και δημοκρατική παράταξη με τους φασίστες γεγονός το οποίο εκτός από ανιστόρητο είναι και επικίνδυνο . Μπροστά στον αγώνα για την καταπολέμηση του φασισμού στον οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μας εκείνοι χωρίζουν και δηλητηριάζουν για ακόμα μία φορά το φοιτητικό κίνημα χρησιμοποιώντας διχαστικές λογικές . Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από ανθρώπους οι οποίοι διατείνονται ότι είναι ενάντια στη βία και στο φασισμό ενώ στο παρελθόν δεν κούνησαν ρουθούνι όταν κάποιοι «σύντροφοι» τους έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στη Marfin . Είναι αυτοί που καταδικάζουν τη βία τώρα αλλά ουδέποτε στο παρελθόν δεν μίλησαν για το θάνατο του 24χρονου αστυνομικού των 700 ευρώ ο οποίος μετά από 6 χρόνια που βρισκόταν σε κώμα από επίθεση αναρχικών το 2007 απεβίωσε .
Τους χαρακτηρίζει μία παντελής έλλειψη πολιτικών προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία του πανεπιστημίου και μία διαρκής προσπάθεια αγιοποίησης της αριστερής ψευτο-κουλτούρας η οποία έφτασε το πανεπιστήμιο και τη κοινωνία εδώ . Η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου για λόγους πολιτικούς και ιδεολογίας, είναι τυφλός φανατισμός. Τέτοιες πράξεις σε περίοδο κρίσης, οδηγούν τον λαό σε εκδίκηση και ουσιαστικά σε εμφυλιοπολεμικά φαινόμενα. Η γιγάντωση της αριστερής ιδεολογίας τόσα χρόνια και η "αγιοποίηση" της, έφτασαν στο σημείο, παρακρατικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, να σκοτώνει και να στρατολογεί νέα παιδιά και νέες συνειδήσεις

    Η στάση μας στα διοικητικά συμβούλια πάνω σε όλα αυτά  ήταν να καταδικάσουμε την επίθεση στο Παύλο Φύσσα όπως και την επίθεση στα μέλη του Κ.Κ.Ε , ψηφίζοντας το πλαίσιο που κατατέθηκε , καθώς πολιτική μας θέση είναι να στηλιτεύουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν απευθύνεται.
 Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται μέσω διαδικτύου ψευδείς διαδόσεις σχετικά με τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πάνω στην καταδίκη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, το βράδυ της Τρίτης. Η δική μας απάντηση είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρο είναι και το ψήφισμα που καταθέσαμε στα Διοικητικά Συμβούλια των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο τη στιγμή που υπάρχει νεκρός κάποιοι να επιδίδονται σε πολιτική προπαγάνδα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα αστάθειας και τεχνητής έντασης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ο λαϊκισμός και η ισοπέδωση δεν οδηγούν πουθενά. Θα πρέπει τις δύσκολες αυτές ώρες, να επικρατήσει η ψυχραιμία, η λογική και η αυτοσυγκράτηση με μόνο γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Καλούμε τη φοιτητική και σπουδαστική κοινότητα να καταδικάσουμε από κοινού και απερίφραστα, τη βία από όπου και αν προέρχεται. Δίχως αστερίσκους και μικροπολιτικά παιχνίδια.
 Είμαστε νέοι άνθρωποι και οφείλουμε ενωμένοι να δώσουμε το παράδειγμα και στην υπόλοιπη κοινωνία καταπολεμώντας το φασισμό .
                                     Μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα ,
                                                                Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου