Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Καταγγελία Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ Ρόδου

Κυνισμός δίχως όρια. Αυτή είναι, κατά τη γνώμη μας, η καταλληλότερη και πιο περιεκτική φράση για να περιγράψουμε όλα αυτά που συνέβησαν στην τελευταία Γενική συνέλευση του Τ.Μ.Σ., με θέμα τον εκλογικό κανονισμό και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
Γνωρίζοντας τα πεπραγμένα των άλλων πολιτικών χώρων και ειδικά των Ε.Α.Α.Κ. τόσα χρόνια, δεν είχαμε και ούτε θα έχουμε ποτέ αμφιβολία ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Αυτό όμως που συνέβη στη γενική συνέλευση που προανέφερα, με την ανοχή και το σιγοντάρισμα του, κατά τα άλλα, «αμέμπτου ηθικής» Μ.Α.Σ., δεν έχει προηγούμενο.
 Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκλογής εφορευτικής επιτροπής και ενώ οι παρατάξεις όριζαν τους εκπροσώπους τους σ αυτή, το Μ.Α.Σ., όπως έπραξε και στα άλλα δύο τμήματα, δεν θέλησε να τοποθετήσει κάποιον δικό του εκπρόσωπο σ αυτή. Μη χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την «αδυναμία» αυτή μέλη των Ε.Α.Α.Κ. έστησαν αμέσως «πηγαδάκια», τόσο μεταξύ τους, όσο και με μέλη του Μ.Α.Σ., απ τα οποία προέκυψε το αδιανόητο. Επειδή το Μ.Α.Σ. δεν είχε ή έστω δεν ήθελε να τοποθετήσει κάποιο δικό του μέλος στην εφορευτική επιτροπή, τα σχήματα δείχνοντας μία πρωτόγνωρη «μεγαλοψυχία», προσφέρθηκαν να δανείσουν ένα άτομό τους για να καλυφθεί η κενή, μέχρι τότε, θέση. «Άκουσον άκουσον» συνάδελφοι. Σύμφωνα με τον εκλογικό κανονισμό του τμήματος, η εφορευτική επιτροπή αποτελείται από πέντε τακτικά μέλη. Τέσσερα ορισμένα (ένας από κάθε πολιτικό χώρο) και ένα εκλεγμένο από τη Γενική Συνέλευση. Αυτή τη στιγμή, παρόλα αυτά, δύο από τα τέσσερα ορισμένα μέλη, προέρχονται αποδεδειγμένα από τον χώρο των Ε.Α.Α.Κ. Σκάνδαλο μεγατόνων συνάδελφοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι, λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές, οι δύο χώροι που διατυμπανίζουν ότι παλεύουν για την αναγέννηση και δραστηριοποίηση των συλλόγων, σε μια επίδειξη δύναμης, με «τραμπουκικούς» όρους, χειρίστηκαν τον σύλλογο σαν «τσιφλίκι» τους.
Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει ο σοφός λαός. Και ναι, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να έχει και δίκιο. Το να αγωνίζεσαι, όμως, όπως λες, για ένα μαζικό και ενεργό φοιτητικό κίνημα και ταυτόχρονα να καπηλεύεσαι μαζικά και συλλογικά όργανα, όπως ο φοιτητικός σύλλογος, μόνο και μόνο για να επιτύχεις το «πολυπόθητο» σπάσιμο της αυτοδυναμίας, αποτελεί μέγιστη πολιτική αντίφαση και ασυνέπεια. Απόδειξη ότι στον βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων, η οποιαδήποτε διαφορά παραμερίζεται προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος.
Ως Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές και θα είμαστε πάντα απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί με «νταβατζηλίκια»  να μετατρέψει τον σύλλογο και τους φοιτητές σε «μαγαζάκι» του. Είμαστε και θα είμαστε υποστηρικτές των θεσμικών λειτουργιών και των συλλογικών ενεργειών και σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες δεν παρακάμπτουμε τίποτα από αυτά προς ίδιον όφελος.



Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ρόδου
Σε όλα τα Γκρι, είμαστε η αντίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου